Datum:
Een opmerking? E-mail: hennie@vanrooten.info
Vrijheid kan niet worden behouden zonder algemene kennis onder het volk.

Verzekeraars en ziekenhuizen op 12 januari nog in onderhandeling.

Zorgverzekeraars en ziekenhuizen zijn nog steeds bezig de laatste zorgcontracten uit te onderhandelen. Een probleem voor patiënten omdat een contract tussen je zorgverzekering en een ziekenhuis belangrijk is om alle kosten te vergoeden. Is er geen contract dan moet de patiënten normaal gesproken een deel van de kosten zelf moeten betalen.

Patiënten moeten in december bepalen of ze bij hun zorgverzekening blijven of overstappen. Voor 31 december moet de patiënten namelijk zijn vverzekering opzeggen als hij wil overstappen. Maar hoe kun je nu bepalen of je bij een zorgverzekeraar blijft als je niet weet of die het komende jaar een contract heeft met de zorgverleners bij jouw in de buurt.
De ongebreidelde macht van de zorgverzekeraars (gegeven door de regeringen Rutte1,2,3 en 4) zorgd er steeds meer voor dat in november en december de zorgcontracten nog niet rond zijn. Juist in deze maanden moeten de patiënten beslissen blijf ik bij mijn huidige zorgverzekeraar.
Door dat je niet weet of jouw zorg verzekeraar een contract heeft kan je dus geen goede beslissing nemen. Iets wat de grote 4 zorgverzekeraars toch al zo moeilijk mogelijk maken door pas op de laatste wettelijk dag hun premies voor het komende jaar bekend te maken. Iets wat de 5e zorgverzekeraar binnen meestal binnen 1 maand na prinsjesdag kan lukt de grote 4 niet.

Hoofdkantoor CZ.

Op 12 januari bleek dat de grote 4 zorgverzekeraars iets meer dan de helft van alle contracte rond hebben. Een deel van de problemen liggen bij de zorgverlenners. De flinke loonstijgingen, inflatie en hogere kosten voor bijvoorbeeld energie moeten wel betaald worden. En de zorgverzekeraars leggen een deel van die kosten neer bij de zorgverlenners. En dat is een probleem want bij veel zorgverlenners staat het water al aan de lippen. De NVZ (Nederlandse vereniging van Ziekenhuizen) verwachten dat in 2023 90 procent van de ziekenhuizen dreigt in 2023 in de rode cijfers te belanden.
Zorgverzekeraars hebben geen verplichting om alle zorgaanbieders te contracteren. De verzekeraars moeten er volgens de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) voor zorgen dat je op voldoende plekken terechtkunt. Dat is hun zorgplicht. Maar wat 'voldoende plekken' inhoudt en of je voor die plekken een contract nodig hebt, is niet zo scherp vastgesteld.

Wel moeten zorgverzekeraars duidelijk maken waar je als patiënt aan toe bent. Op de website van je zorgverzekeraar kun je zien of er een contract is, op een pagina die vaak Zorgvinder of Zorgzoeker heet. De omschrijvingen in die zorg zoekers is zodanig verwarrend dat je er niet op aankunt. Wat moet je met de omschrijving "Nog geen contract, u kunt wel terecht" Als je de voorwaarden verder goed leest kan het zijn dat in de loop van 2023 je toch niet alles vergoed krijgt. Wanneer? Geen idee, wanneer zijn de contract onderhandelingen moeten afgelopen is niet bekend? Maar als je in december je zorgverzekering heb opgezegd moet de patiënt wel beslissen.
Een aantal zorgverzekeraars zeggen dat het wel niet z'n vaart zal lopen maar voorlopig is de patiënt weer degene die teklos is. Het is aan de politiek om hier een einde aan te maken, maar die zien na het weggeven van alle macht aan de zorgverzekeraars natuurlijk geen mogelijkheid toe.

Tags

Financiele informatie

Het bekijken op Antarctica van pinguïns.

Kosten nieuwe kerncentrales.

De kosten voor de bouw van de nieuwe kerncentrales wordt compleet uit zijn verband getrokken. Het kabinet Rutte4 belazerd de Nederlandse bevolking met open ogen. De bouw van kerncentrales in Finland, Frankrijk en Engeland bewijst dit.
Meer...

Uitspraak over salarisverlaging V&D pas in mei.

Definitieve duidelijkheid voor de werknemers over de eenzijdig aan gekondigde salaris verlagining door V&D zal nog even op zich laten wachten. Het hoger beroep door V&D aangespannen naar aanleiding van de verloren rechtzaak dient op 27 mei. Het gerechtshof zal na behandeling op 27 mei een uitspraak doen, waarschijnlijk begin juni.
V&D kondigde ......
Lees meer

HetVrijeVolk.info
/
© Copyright 2014 A - , all rights reserved. Design by Celandiahosting