Datum:
Een opmerking? E-mail: hennie@vanrooten.info
Vrijheid kan niet worden behouden zonder algemene kennis onder het volk.

Buitenlands nieuws.

McCarthy verkozen tot spreker van het Huis.

Er waren 15 stemmingen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het rechtse blok van 18 Trump aanhangers hield 14 keer de benoeming tegen. Iets dat 114 jaar niet was voor gekomen.

Om rechtse harliners voor zich te winnen, moest McCarthy en zijn bondgenoten een reeks concessies doen. Een stap die de gematigden Republikeinen frustreerde, dit kan het voor de nieuwe Republikeinse-meerderheid moeilijker maken om effectief te regeren.
McCarthy ondervond dit als voorproefje, een soort uitdagingen waarmee hij in de toekomst zal worden geconfronteerd om de Republikeinen te verenigen. Dit onder graven van zijn gezag zal de eenheid bij de Republikeinen zeker niet vergroten.
De Republiekijnse circusact, duurde van het begin van de eerste dag van het 118e congres. Het toont en benadrukte de verdeeldheid tussen conservatieven en gematigden. De laatste uren voordat McCarthy werd gekozen, werden onderbroken door chaotische en gespannen momenten op de House-vloer met wetgevers op het puntje van hun stoel, wachtend om te zien hoe een handvol overgebleven maloten zou stemmen. De verwachtin was dat McCarthy zou kunnen winnen in de 14e stemronde, maar uiteindelijk kwam hij net tekort. Die uitkomst bracht het Huis in verwarring en bracht de Republikeinen ertoe om te schorsen. Op het laatste moment won McCarthy uiteindelijk in de 15e stemronde.

Generative Pre-trained Transforme.

Een nieuwe AI-ondersteunde chatbot die griezelig vloeiend teksten en presentaties kan genereren, is een van de nieuwste handige technische accessoires. Als we iets uit de geschiedenis weten, is het dat we over het algemeen de kortetermijnimpact van nieuwe communicatietechnologieën overschatten, terwijl we de implicaties op lange termijn schromelijk onderschatten. Zo was het ook met print, films, radio en televisie en internet.
ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) is een chatbot die in november 2022 door OpenAI is gelanceerd. Ook bij ChatGPT zijn er de nodig voor- en nadelen.

Aanhangers van Bolsonaro bestormden overheidsgebouwen.

De Braziliaanse autoriteiten zeggen dat ze de orde in de hoofdstad Brasilia hebben hersteld nadat honderden aanhangers van voormalig leider Jair Bolsonaro regeringsgebouwen bestormden om te protesteren tegen zijn opvolger en rivaal, president Luiz Inácio Lula da Silva.
De bestorming kwam ongeveer een week na de inauguratie van Lula da Silva, die weer aan de macht kwam na een onderbreking van 12 jaar. Lula da Silva versloeg Bolsonaro in twee ronde in oktober.
Minstens 12 journalisten werden aangevallen. Na ingrijpen van orde troepen en de politie zijn uiteindelijk zeker 400 mensen gearresteerd.

Noma eind 2024 dicht.

Chef-kok René Redzepi zegt het niet langer vol te kunnen houden. Werkdagen van zestien uur, mensen die werken voor te weinig salaris of zelfs geen stagevergoeding krijgen.
Zo kan dat niet langer in restaurant Noma in de Deense hoofdstad Kopenhagen. "Financieel en emotioneel, als werkgever en als mens, werkt het gewoon niet” zegt René Redzepi. Redzepi wordt gezien als briljante en invloedrijke kok. Ondanks een menu prijs van ca. €500,-, zijn de maandelijkse kosten van ca €48000,- niet op te brengen. Het is financieel niet haalbaar om zijn bijna honderd werknemers eerlijk te compenseren.

Tags

Financiele informatie

Kosten nieuwe kerncentrales.

De kosten voor de bouw van de nieuwe kerncentrales wordt compleet uit zijn verband getrokken. Het kabinet Rutte4 belazerd de Nederlandse bevolking met open ogen. De bouw van kerncentrales in Finland, Frankrijk en Engeland bewijst dit.
Meer...

Uitspraak over salarisverlaging V&D pas in mei.

Definitieve duidelijkheid voor de werknemers over de eenzijdig aan gekondigde salaris verlagining door V&D zal nog even op zich laten wachten. Het hoger beroep door V&D aangespannen naar aanleiding van de verloren rechtzaak dient op 27 mei. Het gerechtshof zal na behandeling op 27 mei een uitspraak doen, waarschijnlijk begin juni.
V&D kondigde ......
Lees meer

HetVrijeVolk.info
/
© Copyright 2014 A - , all rights reserved. Design by Celandiahosting